facebook Facebook

CZYTELNIA



PRZEPISY

Pasztet z selera

2 srednie selery starte na tarce
2 cebule pokrojone w kostke
kostka masla
4 jajka
szklanka bulki tartej (zdrowsza wersja to amarantus zamiast bulki ewent. ugotowane zboze np. ryz lub kasza)
posiekane grzyby lesne swieze lub suszone ugotowane
sol i pieprz
Udusic do miekkosci selery z cebula na masle i wystudzic. Dodac 4 zoltka, 4 ubite bialka i szklanke bulki.
Do tego grzyby uduszone (ugotowane lub ze sloika). Przyprawic sola i pieprzem.
Piec w dobrze wysmarowanej tluszczem i posypanej foremce 45 min w 180 stopniach.
Nie jest to danie dietetyczne ;), ale pyszne i wegetarianskie. Smacznego!

Ostatnio wypróbowałam wersję z suszonymi śliwkami zamiast grzybów i pasztet był również wyśmienity. Polecam!


© 2009 - 2017 Wszelkie prawa zastrzeżone